2015-04-18 17:18Bloggpost

Ålands socialminister säger det självklara - totalkontroversiell i Sverige

null

Carina Aaltonen, Ålands socialminister, inledningstalade på Haros riksstämma i helgen. För henne var det absolut självklart att det måste finnas ett hemvårdsstöd (Ålands motsvarighet till vårdnadsbidraget, fast betydligt högre). När får vi höra en svensk socialdemokratisk socialminister säga det hon sa?

"Grunden till ett hållbart samhälle är att ha ett socialt hållbart samhälle. Ska ett samhälle må bra, måste familjen må bra."

"Hemvårdsstödet är ett sätt att säga till dagens föräldrar: 'Coola ner!'"

"Hemvårdsstödet är en tydlig signal att det är viktigt att föräldrar under de första tre åren tar sig tid med sina barn och låter dem knyta an ordentligt.Det handlar inte om pengar - det handlar om normer!"

Tack Carina, vi önskar oss fler politiker som du!


Om Haro - Hemmaföräldrars Riksorganisation

Haro arbetar för att värdesätta och säkra föräldrarnas ansvar för sina barn och öka respekten för familjers val av barnomsorg, inklusive den egna familjens omsorg. Både jämställdhet och barnens trygghet stärks om föräldrarna får lov att fullt ut ansvara för vilken omsorg barnen behöver. Haro är en ideell demokratisk organisation som arbetar opinionsbildande både nationellt och internationellt.


Kontaktpersoner

Madeleine Wallin
Styrelseledamot (internationella relationer)
Madeleine Wallin
Ingvild Segersam
Presskontakt
Ingvild Segersam