Bremberg på Folkhälsoinstitutet skriver i Sydsvenskan att "tidsbristen är en myt". Barn har tillräckligt med föräldratid.
Denna konklusion bygger Bremberg på en undersökning från SCB från 2009 som konstanterar att de flesta barn tycker mamma har tid om de vill prata.
Det Bremberg verkar missa totalt är att barn inte längre vill prata med vuxna - att de är alienerade och segregerade från vuxensamhället, utlämnade åt sig själva och sina jämnåriga kompisar.
Detta ålderssegregerade samhälle bär mycket av skulden för den växande psykiska ohälsan. Forskarna Gabor maté och Gordon Neufeld utvecklar just detta med anknytning till kompisar i stället för till frånvarande föräldrar och växlande dagispersonal i bl a sin bok "Våga ta plats i dina barns liv" (Hold on to your kids). De negativa effekterna av detta är långt bredare och allvarligare än man kan förmoda, och som vanligt blundar svenska politiker och offentliganställda läkare / psykologer för dessa forskningsresultat.
Fokhälsoinstitutet bär mer och mer prägel utav att vara ett organ primärt för statsmakten och sekundärt för folkhälsan.
Haro arbetar för att värdesätta och säkra föräldrarnas ansvar för sina barn och öka respekten för familjers val av barnomsorg, inklusive den egna familjens omsorg. Både jämställdhet och barnens trygghet stärks om föräldrarna får lov att fullt ut ansvara för vilken omsorg barnen behöver. Haro är en ideell demokratisk organisation som arbetar opinionsbildande både nationellt och internationellt.