2017-04-20 07:00Nyheter

Haro drar till Norrbotten

null

Den 22-23 april går Haros riksstämma av stapeln, denna gång i vårt nordligaste och största distrikt, sett till antal medlemmar per capita: Norrbotten. 

"De senaste åren har vi anordnat ett antal föreläsningar i Luleå, Piteå, Pajala och Kiruna, men nu blir det första gången som vår riksstämma hålls så långt norrut", säger Karin Bengtsson, Haros vice ordförande. "Det finns många familjer i Norrbotten som önskar få vara hemma med barnen de första åren, och vi vill vara ett stöd och en röst för dem. Vi vill att möjligheterna att ta hand om sina egna barn, eller välja andra typer av barnomsorg, ska se lika ut i hela landet; det ska inte spela någon roll var man bor."

Invigningstalare blir Yvonne Stålnacke, kommunalråd (s) i Luleå. På lördagen föreläser Haros guldmedaljör från 2014, Ulla Granqvist från Östersund, vars artikelserie i Östersundsposten om barns behov och situationen i förskolan väckte stor uppmärksamhet och fick stor spridning 2013.


Om Haro - Hemmaföräldrars Riksorganisation

Haro arbetar för att värdesätta och säkra föräldrarnas ansvar för sina barn och öka respekten för familjers val av barnomsorg, inklusive den egna familjens omsorg. Både jämställdhet och barnens trygghet stärks om föräldrarna får lov att fullt ut ansvara för vilken omsorg barnen behöver. Haro är en ideell demokratisk organisation som arbetar opinionsbildande både nationellt och internationellt.


Kontaktpersoner

Madeleine Wallin
Styrelseledamot (internationella relationer)
Madeleine Wallin
Ingvild Segersam
Presskontakt
Ingvild Segersam