2011-04-19 05:30Pressmeddelande

Cherie Blair uppvaktades av Haro

null

Vid Cherie Blairs besök i Örebro nyligen uppvaktades hon med en blombukett av representanter från riksorganisationen Haro. Cherie Blair är advokat, gift med Storbritanniens förre premiärminister Tony Blair, och en förkämpe för kvinnors rättigheter internationellt.

Haro ville tacka och uppmuntra henne för hennes uttalande till stöd för hemmaföräldrar och valfrihet i en intervju i dagstidningen Nerikes Allehanda inför hennes besök, där hon nämnde att hon hört att det finns ”ett slags omvänt tyranni i Sverige, att det anses väldigt märkligt om man väljer att inte ha sina barn i förskola, utan i stället väljer att stanna hemma.”

Hon sade också: ”Jag tror att det viktigaste är att staten ger föräldrar möjlighet att välja själva hur de vill göra. Det ska finnas bra barnomsorg så att föräldrar kan välja att börja arbeta igen, och om de gör det så måste vi se till att vi skapar bra villkor för deltidsanställda. Men det är också viktigt att folk inte bara bedöms efter sin karriärstatus. Vi går alla genom olika faser i livet, och vi måste börja värdera även den tid som läggs på barn eller frivilligarbete eller annat som inte har direkt med karriären att göra. Om folk vill stanna hemma när barnen är små, så måste det finnas goda möjligheter att senare återvända till arbetslivet. Och det är vi inte särskilt bra på i dag.”

(Källa: Nerikes Allehanda, Latte-bilagan 9 april 2011)


Om Haro - Hemmaföräldrars Riksorganisation

Haro arbetar för att värdesätta och säkra föräldrarnas ansvar för sina barn och öka respekten för familjers val av barnomsorg, inklusive den egna familjens omsorg. Både jämställdhet och barnens trygghet stärks om föräldrarna får lov att fullt ut ansvara för vilken omsorg barnen behöver. Haro är en ideell demokratisk organisation som arbetar opinionsbildande både nationellt och internationellt.


Kontaktpersoner

Madeleine Wallin
Styrelseledamot (internationella relationer)
Madeleine Wallin
Ingvild Segersam
Presskontakt
Ingvild Segersam