2019-02-13 06:00Pressmeddelande

Dr Neufelds föreläsning om "Det känsliga barnet" - nu på Internet

Haro-föreläsning, "Det känsliga barnet", oktober 2018.
Foto: Camilla CherryHaro-föreläsning, "Det känsliga barnet", oktober 2018. Foto: Camilla Cherry

I samarbete med Svenska Neufeld-institutet bjöd Riksorganisationen Haro in till föreläsningen “Det känsliga barnet” med dr Gordon Neufeld på Hilton Slussen i Stockholm den 8 oktober 2018.

Föreläsningen är ca 2,5 timme, och hålls på engelska. Du kan nu se hela föreläsningen via Haros hemsida eller här.

Ur inbjudan:

Hur hjälper vi bäst våra känsliga barn?

De känsliga barnen dominerar bland de unga med en ökande psykisk ohälsa i Sverige. Många av dem har svårt att fungera i skola och förskola och ibland även i hemmet. Men när vi väl förstår orsakerna så blir formerna för stöd och utveckling tydliga.

Under föredraget får vi lyssna till Gordon Neufeld, internationellt känd psykolog med 35 års klinisk erfarenhet med barn och ungdomar, som ger ett färskt perspektiv och en ökad förståelse för känsliga barn.

Under kvällen kommer Gordon bland annat beröra:
• Skillnaden mellan högkänslighet och hyperkänslighet
• Rätt relation - nyckeln för att hjälpa alla känsliga barn
• Vikten av de sårbara känslorna av sorg och besvikelse
• Lekens centrala roll för barnets utveckling
• Att tålamod ger resultat

Vill du se mer av dr Neufeld?Haros hemsida finns nu även föredraget Hur kan vi förstå och förebygga psykisk ohälsa bland barn och unga? som hölls i riksdagens lokaler i oktober 2018. Föredraget, med den engelska titeln “Resilience and Emotional Well-Being in Children: surprising answers to stress and distress”, kan ses här, är ca 70 minuter långt och hålls på engelska.Om Haro - Hemmaföräldrars Riksorganisation

Haro är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som arbetar för föräldrars och barns rätt i samhället. Haro värnar för jämställdhet mellan kvinnor och män samt föräldrars rätt till fritt val av barnomsorg på likvärdiga ekonomiska, sociala och kulturella villkor. Haro vill vara föräldrars röst och stöd. För barnens bästa.