2009-11-26 22:46Pressmeddelande

Gert Gelotte får Haros Guldmedalj

null

PRESSMEDDELANDE!  PRESSMEDDELANDE!

 

 

Mark 091125

Vi har glädjen att meddela att Gert Gelotte vid årets riksstämma antagits som en av årets guldmedaljörer. Med stor beundran har vi läst hans krönikor och ledare i dagstidningen Göteborgs-Posten. Han är en av de media personer som tar upp vad i nutiden ses som politiskt okorrekt och  gör detta på ett klart och tydligt sett. Vi uppskattar hans arbete, hans ledare har och är ett stöd till alla föräldrar i Sverige som vill ha större valfrihet.

Haros guldmedalj har delats ut i 17 år och listan över guldmedaljörer är gedigen. Medaljen delas ut till personer som, enligt vårt sätt att se, på ett utmärkt sätt väckt debatt kring barns och föräldrars intressen, och verkat för och värnat om deras bästa. (se mer www.haro.se under länken guldmedaljörer)

 

Motiveringen till Gert Gelottes Guldmedalj lyder som följer:

 

Under de senaste åren har Gert Gelotte via sina krönikor och ledare i Göteborgs-Posten på ett tydligt sätt påtalat vikten av föräldrars valfrihet av barnomsorg. Samtidigt lägger han tonvikt på att jämställdhetsarbetet aldrig får ske på barnens och valfrihetens bekostnad. Gert Gelotte visar som skribent integritet och visdom.

 

” Nog för att små barn mår bra av att tillbringa mycket tid med båda sina föräldrar. Därför finns det goda skäl att uppmuntra till ett mer jämställt uttag av föräldraledigheten. Men önskan att driva föräldrar i en viss riktning bör hållas inom rimliga gränser. Vissa beslut måste lämnas till de enskilda familjerna att hantera. Även de föräldrar som kanske kan, men inte vill, dela lika bör respekteras!”

 

”…skärp inte jämställdhetspolitiken på barnens bekostnad!”

(Ledare Göteborgs Posten 26/1-09 Kvotera inte mera!)

 

Det är inte rimligt att familjer som sätter sin ettåring på dagis får full utdelning medan familjer som anser att ettåringen behöver mer tid med sin pappa eller mamma inte får ett öre.”

” Föräldrar måste stärkas och stödjas - inte styras och ställas med.”

(Ledaren 4/7-06 Ge föräldrar tid att älska)

 

 

 

Vänligen,

Madeleine Wallin,

Ordförande i Haros Riksorganisation för Valfrihet, Jämställdhet och Föräldraskap

0734-459596


Om Haro - Hemmaföräldrars Riksorganisation

Haro arbetar för att värdesätta och säkra föräldrarnas ansvar för sina barn och öka respekten för familjers val av barnomsorg, inklusive den egna familjens omsorg. Både jämställdhet och barnens trygghet stärks om föräldrarna får lov att fullt ut ansvara för vilken omsorg barnen behöver. Haro är en ideell demokratisk organisation som arbetar opinionsbildande både nationellt och internationellt.


Kontaktpersoner

Madeleine Wallin
Styrelseledamot (internationella relationer)
Madeleine Wallin
Ingvild Segersam
Presskontakt
Ingvild Segersam