2014-02-10 06:00Pressmeddelande

Haro-föreläsning i Karlstad: Hur skydda barnen i hård omvärld?

null

Efter föreläsningar i Ängelholm, Stockholm, Örebro, Umeå, Linköping, Helsingborg och Kiruna, har turen nu kommit till Värmland och Karlstad. Riksorganisationen Haro inbjuder till en föreläsning för föräldrar, lärare, förskolepersonal och socialtjänst, på temat: "Hur vi skyddar våra barn i en hård omvärld", med Jonas Himmelstrand från Svenska Neufeld-institutet.

"Det har vuxit fram mycket kunskap de senaste åren om de nära relationernas avgörande betydelse för barns utveckling och lärande, spännande och nödvändig kunskap som vi vill bidra till att sprida i Sverige", säger Karin Bengtsson, distriktsansvarig inom Haro. "Det känns också extra roligt att få komma till Karlstad, eftersom vi nu drar igång ännu ett aktivt distrikt, Haro Värmland. Föreläsningen blir distriktets första arrangemang."

Tid: fredagen 21 februari kl. 18.30-20.30

Plats: Scandic Winn, Norra Strandg. 9-11 i Karlstad

Fri entré, men anmäl er här för att säkert få plats.

Barn och unga är utsatta på många sätt idag: stress i skolan, kompistryck, sociala medier och ibland mobbning. Många föräldrar frågar sig hur man kan skydda sina barn i en allt hårdare omvärld som man känner sig maktlös att förändra.

Vad är det som händer? Vad kan vi göra åt det?

En pionjär i förståelsen av problematiken är den internationellt omtalade kanadensiske psykologen dr Gordon Neufeld. Genom att kombinera klassisk utvecklingspsykologi, anknytningsteori och modern neurobiologi förklarar dr Neufeld vad som händer och hur vi kan ge våra barn trygghet i en hårdnande omvärld. Hans bok "Våga ta plats i ditt barns liv" är översatt till femton språk.

Varmt välkommen!

Gordon Neufeld har föreläst i Sverige vid flera tillfällen de senaste åren, bland annat en uppskattad studiedag om barn med uppmärksamhetsproblem som UR spelade in och sände 2012.

Se Neufeld på UR Play: Varför lyssnar inte Kalle? (textad till svenska)

Se Neufelds Haro-föreläsning på Skansen 2013: The Irreducible Needs of Children

Besök gärna Haros nya hemsida.

Haro är Sveriges ledande kvinnoorganisation med ett kritiskt perspektiv på svensk familjepolitik. Haro fokuserar på barns behov och ökad valfrihet.


Om Haro - Hemmaföräldrars Riksorganisation

Haro arbetar för att värdesätta och säkra föräldrarnas ansvar för sina barn och öka respekten för familjers val av barnomsorg, inklusive den egna familjens omsorg. Både jämställdhet och barnens trygghet stärks om föräldrarna får lov att fullt ut ansvara för vilken omsorg barnen behöver. Haro är en ideell demokratisk organisation som arbetar opinionsbildande både nationellt och internationellt.


Kontaktpersoner

Madeleine Wallin
Styrelseledamot (internationella relationer)
Madeleine Wallin
Ingvild Segersam
Presskontakt
Ingvild Segersam