2013-08-21 06:00Pressmeddelande

Hur skyddar vi våra barn i en hård omvärld? Haro-föreläsning i Umeå 7 september

null

Haro fortsätter sin satsning ute i distrikten för att sprida kunskap om barns behov och utveckling. Nu har turen kommit till Umeå, där Haro Västerbotten bjuder in till en föreläsning med Jonas Himmelstrand från Svenska Neufeld-institutet.

Tid: 7 september kl. 13.30-15.30

Plats: Café Station, Östra Rådhusg. 2C, Umeå
Anmäl er här för att säkert få plats.

Barn och unga är utsatta på många sätt idag: stress i skolan, kompistryck, sociala medier och ibland mobbning. Många föräldrar frågar sig hur man kan skydda sina barn i en allt hårdare omvärld som man känner sig maktlös att förändra.

Vad är det som händer? Vad kan vi göra åt det?

En pionjär i förståelsen av problematiken är den internationellt omtalade kanadensiske psykologen dr Gordon Neufeld. Genom att kombinera klassisk utvecklingspsykologi, anknytningsteori och modern neurobiologi förklarar dr Neufeld vad som händer och hur vi kan ge våra barn trygghet i en hårdnande omvärld. Hans bok "Våga ta plats i ditt barns liv" är översatt till femton språk.

Varmt välkommen!

Se Neufeld på UR Play: Varför lyssnar inte Kalle?

Se Neufelds Haro-föreläsning på Skansen 2013: The Irreducible Needs of Children

Haro är Sveriges ledande kvinnoorganisation med ett kritiskt perspektiv på svensk familjepolitik. Haro fokuserar på barns behov och ökad valfrihet.


Om Haro - Hemmaföräldrars Riksorganisation

Haro arbetar för att värdesätta och säkra föräldrarnas ansvar för sina barn och öka respekten för familjers val av barnomsorg, inklusive den egna familjens omsorg. Både jämställdhet och barnens trygghet stärks om föräldrarna får lov att fullt ut ansvara för vilken omsorg barnen behöver. Haro är en ideell demokratisk organisation som arbetar opinionsbildande både nationellt och internationellt.


Kontaktpersoner

Madeleine Wallin
Styrelseledamot (internationella relationer)
Madeleine Wallin
Ingvild Segersam
Presskontakt
Ingvild Segersam