2010-08-30 06:00Pressmeddelande

Marcus Birro mottog Haros guldmedalj

null


Varje år delar Haro ut en guldmedalj till någon som uttalat sig och/eller jobbat på ett positivt sätt i linje med Haros ledord valfrihet, jämställdhet och föräldraskap. 2010 års utmärkelse förärades författaren och krönikören Marcus Birro.

Det högtidliga överlämnandet skedde under trevliga former på en restaurang i centrala Norrköping i helgen. Haros riksstyrelse var på plats och träffade en glad och stolt medaljör som kom tillsammans med sin fru och deras två barn. Pristagaren belönades med en guldplakett och blommor och fick ta del av motiveringen till utmärkelsen, som lyder:

"Haro Göteborg föreslår Marcus Birro som 2010 års guldmedaljör för hans rättframma och mycket klarsynta sätt att beskriva barn och familjeliv i Sverige. Han har en förmåga att se saker och ting ur barnens perspektiv, utan att påverkas av det politiskt korrekta. Han talar även om hur barnen har blivit en accessoar och ett hinder för självförverkligande. Trots mycket mothugg har han modigt stått för det han ser och känner är rätt."


Om Haro - Hemmaföräldrars Riksorganisation

Haro arbetar för att värdesätta och säkra föräldrarnas ansvar för sina barn och öka respekten för familjers val av barnomsorg, inklusive den egna familjens omsorg. Både jämställdhet och barnens trygghet stärks om föräldrarna får lov att fullt ut ansvara för vilken omsorg barnen behöver. Haro är en ideell demokratisk organisation som arbetar opinionsbildande både nationellt och internationellt.


Kontaktpersoner

Madeleine Wallin
Styrelseledamot (internationella relationer)
Madeleine Wallin
Ingvild Segersam
Presskontakt
Ingvild Segersam