2014-01-31 15:21Pressmeddelande

Rekordstort intresse för Neufeld i Kiruna

null

Riksorganisationen Haro håller en kvällsföreläsning i Kiruna i samarbete med Svenska Neufeldinstitutet. Föreläsningen har fått rekordstort intresse med 87 anmälda. "Det är tydligt att många föräldrar och pedagoger känner behovet av att förstå barn och unga bättre. Varför de mår dåligt eller hur de skall kunna lyckas i skolan, " säger Karin Bengtsson, viceordförande i Haro och nu på plats i Kiruna. Jonas Himmelstrand, föredragshållare, kan bekräfta att det är första gången som Neufeld undervisas norr om polcirkeln.  "Jag ser fram emot kvällen. Jag hoppas föräldrar och lärare skall få nya insikter eller förstärka det de redan vet - att en nära relation till barnet är a och o för både en kognitiv och social utveckling." säger Himmelstrand.

Haro är Sveriges ledande kvinnoorganisation med ett kritiskt perspektiv på svensk familjepolitik. Haro fokuserar på barns behov och ökad valfrihet.


Om Haro - Hemmaföräldrars Riksorganisation

Haro arbetar för att värdesätta och säkra föräldrarnas ansvar för sina barn och öka respekten för familjers val av barnomsorg, inklusive den egna familjens omsorg. Både jämställdhet och barnens trygghet stärks om föräldrarna får lov att fullt ut ansvara för vilken omsorg barnen behöver. Haro är en ideell demokratisk organisation som arbetar opinionsbildande både nationellt och internationellt.


Kontaktpersoner

Madeleine Wallin
Styrelseledamot (internationella relationer)
Madeleine Wallin
Ingvild Segersam
Presskontakt
Ingvild Segersam