2019-04-11 05:00Pressmeddelande

Åsa Axelsson överraskad guldmedaljör på Haros stämma

Åsa Axelsson, Haros guldmedaljör 2019, och Ingvild Segersam, Haros ordförande.Åsa Axelsson, Haros guldmedaljör 2019, och Ingvild Segersam, Haros ordförande.

Åsa Axelsson, som på senaste tiden fått stor medial uppmärksamhet för sin bok "Jag lämnar ekorrhjulet - ett liv utan lönearbete", var i helgen inbjuden att hålla ett föredrag på Riksorganisationen Haros riksstämma i Örebro.

Stämman hade tidigare på dagen beslutat att tilldela henne organisationens utmärkelse Årets guldmedaljör, så efter föredraget fick hon ta emot Haros guldmedalj 2019 för sin bok.

Motivering:

I och med sin första bok “Jag lämnar ekorrhjulet - ett liv utan lönearbete” har Åsa Axelsson bidragit till att aktualisera debatten om det stressade och prylgalna livet många i Sverige lever idag, och vilka konsekvenser det har. I kapitel efter kapitel undanröjer hon invändning efter invändning till varför man, framför allt som kvinna, inte skulle kunna ändra sin livssituation och prioritera tid med familjen och den egna hälsan framför lönearbete och pensionspoäng.

Åsa har modigt stått upp för sina val och utmanat förutfattade meningar med kunskap och ett avväpnande trevligt sätt. I boken och i efterföljande intervjuer har Åsa även synliggjort och satt ett ekonomiskt värde på arbetet som utförs i hemmet. Hon uppvärderar föräldraskapet och beskriver med värme allt barnen vinner på att ha en närvarande förälder som har tid att se dem. Genom att dela med sig av sina erfarenheter har hon banat väg för, och inspirerat, andra att ta makten över sitt liv.

För mer information om boken, se http://www.norstedts.se/bocker/186763-jag-lamnar-ekorrhjulet

Här når du Åsas Facebooksida.

Haros guldmedalj har delats ut sedan 1988, till personer som uttalat sig och/eller jobbat på ett positivt sätt i frågor som Haro brinner för. Genom åren har det blivit ganska många! Du hittar hela listan här.Om Haro - Hemmaföräldrars Riksorganisation

Haro är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som arbetar för föräldrars och barns rätt i samhället. Haro värnar för jämställdhet mellan kvinnor och män samt föräldrars rätt till fritt val av barnomsorg på likvärdiga ekonomiska, sociala och kulturella villkor. Haro vill vara föräldrars röst och stöd. För barnens bästa.


Kontaktpersoner

Ingvild Segersam
Presskontakt
Ingvild Segersam