2019-02-13 06:00Pressmeddelande

Se föredrag med dr Gordon Neufeld i Sveriges riksdag

I oktober 2018 talade dr Gordon Neufeld i Sveriges riksdags lokaler om resiliens, hur vi kan förstå och förebygga psykisk ohälsa bland barn och unga.I oktober 2018 talade dr Gordon Neufeld i Sveriges riksdags lokaler om resiliens, hur vi kan förstå och förebygga psykisk ohälsa bland barn och unga.

Hur kan vi förstå och förebygga psykisk ohälsa bland barn och unga?

Haro anordnade ett seminarium i riksdagen med den världsberömde kanadensiske utvecklingspsykologen dr Gordon Neufeld den 8 oktober 2018, i samarbete med Svenska Neufeld-institutet och Familjen Först. Engelsk titel: “Resilience and Emotional Well-Being in Children: surprising answers to stress and distress”.

Du kan nu se hela föreläsningen på 70 minuter här.

Ur inbjudan:

Psykisk ohälsa bland unga i Sverige har ökat kraftigt de senaste 10 åren. Dr Gordon Neufeld, en internationellt erkänd kanadensisk psykolog och författare, föreslår ett banbrytande sätt att förebygga psykisk ohälsa hos barn och unga. Inte genom om att undvika stress, motgångar, sorg eller besvikelse, utan genom att hjälpa våra unga att utveckla resiliens.

Under föredraget kommer dr Neufeld att beröra följande:
- Vad är resiliens?
- Hur hjälper vi våra unga att utveckla resiliens?
- Varför “att bli förhärdad” inte är resiliens
- Begränsningar i dagens synsätt på stress och psykisk ohälsa

Vill du se mer av dr Neufeld? På Haros hemsida finns nu även föredraget “Det känsliga barnet", som hölls i Stockholm i oktober 2018. I denna föreläsning förklarar han bland annat skillnaden på högkänslighet och hyperkänslighet och hur vi som vuxna kan hjälpa våra allra känsligaste barn.



Om Haro - Hemmaföräldrars Riksorganisation

Haro är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som arbetar för föräldrars och barns rätt i samhället. Haro värnar för jämställdhet mellan kvinnor och män samt föräldrars rätt till fritt val av barnomsorg på likvärdiga ekonomiska, sociala och kulturella villkor. Haro vill vara föräldrars röst och stöd. För barnens bästa.

Relaterade nyheter